Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot-Dog w naleśniku

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 3/4 szkl
sól 1/2 łyżeczki
olej
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Hot-Dog w naleśniku

Kroki postępowania

1
Jajka posolić, zmiksować. Dodać mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godz.
Krok 1 - Hot-Dog w naleśniku foto
2
Następnie smażyć cienkie naleśniki. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Na środku każdego naleśnika ułożyć połówki parówek, zwinąć brzegi ciasta do środka, tak by przykryły parówkę.
Krok 2 - Hot-Dog w naleśniku foto
3
Dodatkowo:
1/2 kg pieczarek,
cebula,
8 drobiowych parówek,
sól,
pieprz,
20dag startego żółtego sera.

Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami. Doprawić do smaku. Naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na środek każdego naleśnika nałożyć farsz grzybow.
Krok 3 - Hot-Dog w naleśniku foto
4
Całość posypać startym serem.
Krok 4 - Hot-Dog w naleśniku foto
5
Piec ok. 15 min w temp. 180st.
Krok 5 - Hot-Dog w naleśniku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.02.2014 23:05
świetny pomysł, a jaki smaczny
IZABELA29 22.03.2013 09:05
dzieciaki za takimi wynalazkami przepadają .
adam1f 24.02.2013 13:01
dobry
Poison1988 25.11.2012 18:38
świetny! też często robię podobnie :)
Patrycja25 25.11.2012 18:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak