Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hot wings & fries

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
ziemniaki
kapusta pekińska
papryka czerwona
vinegret
Marynata do mięs pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: hot wings & fries

Zrobiłam dzisiaj domowym sposobem pikantne skrzydełka z frytkami. Podałam do tego ketchup i sałatkę z kapusty pekińskiej. Przynajmniej wiem co jem a smakowało niemal tak samo.
Skrzydełka kurczaka wczoraj wieczorem natarłam marynatą. Zrobiłam ją z 2 łyżek ketchupu pikantnego, łyżeczki soli i pieprzu, łyżeczki ostrej papryki wędzonej, soku z cytryny i łyżeczki oregano. Dzisiaj polałam lekko oliwą z oliwek i włożyłam do pieca. Sałatkę zrobiłam z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i doprawiłam sosem z czosnku, soli, cukru, oliwy z oliwek i octu winnego. Taki vinegret. Do tego frytki z ziemniaków smażone w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 29.12.2012 19:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak