Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot-dogi po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rolka
parówki 5 sztuk
ser żółty 5 plastrów
keczup 2 łyżki
mleko 10 ml
parmezan starty 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Hot-dogi po francusku

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkładamy na blacie i wycinamy prostokąty.
Na każdy sypiemy troszkę parmezanu, nakładamy plaster sera i parówkę. Polewamy keczupem.
Krok 1 - Hot-dogi po francusku foto
2
Zawijamy, sklejamy i smarujemy mlekiem.
Krok 2 - Hot-dogi po francusku foto
3
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Hot-dogi po francusku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 18.02.2015 13:09
niezłe ciasto z niespodzianką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak