Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homary duszone w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe wino 200ml
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Homary duszone w białym winie

Homary rozcinamy na pół na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę dodajemy homary doprawiamy solą i pieprzem podsmażamy przez 5min z jednej i drugiej strony dodajemy posiekaną natkę pietruszki zalewamy białym winem dusimy aż wino wyparuje do połowy dodajemy czosnek dusimy prze 4min podawać od razu z grzankami czosnkowymi lub białym pieczywem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak