Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Holenderskie ozorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozorki 3 sztuki
cebula 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
por 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Holenderskie ozorki

Ozorki wkładamy do zimnej wody na około 3 godziny. Jarzyny gotujemy i do wywaru z nich wkłądamy ozorki, gotujemy 1 godzinę. Wyjmujemy, kroimy w ukośne plasterki, panierujemy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak