Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Holenderski sos do ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 dag
żółtko jajek 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
woda 1/4 szklanka
cukier
wino białe wytrawne 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Holenderski sos do ryb

Wino zagotowujemy z wodą. Studzimy. Wbijamy żółtka i ubijamy na parze aż powstanie gęsta masa. Stopniowo dodajemy masło, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak