Hoisin dziung- sos hoisin w warunkach polskich :D

Hoisin dziung- sos hoisin w warunkach polskich :D

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    8 łyżek
  • ocet

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1/2 łyzka
  • koper Prymat

    1/4 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolę przelać do garnka, wlać 2 szklanki wody, gotować przez 1,5 h do miękkości, odcedzić odstawiając wywar. Fasolę wystudzić.
2. Fasolę zmielić i wymieszać z pozostałymi składnikami, wlać tylko tyle wywaru aby sos miał konsystencję śmietanki. So.s przelać do garnka i podgrzać na średnim ogniu ciągle mieszając, zagotować , zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min lub do czasu aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy.
3. Przechowywać w małych wygotowanych słoikach, które w lodówce mogą stać ok 6 miesięcy. Wychodzi ok 900 ml

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat