Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hod-dogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 5 szt
bułki 5 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
sałata lodowa 2 liście
mozzarella 4 plastry
majonez 1 łyżka
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1 łyżka
ketchup łagodny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Hod-dogi

Bułki nakrajamy na środku prawie przez całą długość, delikatnie ją otwieramy, ale uważamy by nam się nie rozwaliła. Wkładamy do niej parówkę i sos oraz ser mozzarela. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 150 stopni na około 12 minut.

Sos:
majonez, sól czosnkowa, ketchup mieszamy. Bułki wyjmujemy z piekarnika i wkładamy szybko pokrojone warzywa: pomidor, cebulę, ogórka, sałatę lodową. Podajemy od razu. Polewamy ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 08.03.2015 22:17
smakowite hot-dogi
Kluska_87 08.10.2014 14:46
już jestem głodna
Pani Domu 08.10.2014 11:25
już mi ślinka leci na hot-doga
as28 08.10.2014 09:04
lubię hot-doga
zabcia117 08.10.2014 08:41
Nie ma to jak domowe jedzonko :)
Czyki 08.10.2014 08:15
Bardzo smaczne :)
olkaaa 08.10.2014 07:43
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak