Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpański sos pomidorowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kilogram
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
cukier 1 szczypta
oliwa do smażenia
marchew 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpański sos pomidorowy

Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Marchew obrać i pokroić w półtalarki.
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać oliwe, dorzucić warzywa, poza pomidorami oraz liść laurowy i wszystko dusić. Kiedy już wszystko zmięknie dodać pomidory i dalej dusić. Na koniec gdy już wszystko będzie bardzo miękkie dodać przyprawy oraz mąkę. Podusić jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.03.2014 17:51
fajny sosik
Rafcio 27.12.2013 22:48
świetny sosik dziś próbowałem
Kolorowa 10.12.2013 18:15
mmmm, ekstra
Margo1 06.12.2013 11:02
wyglada apetycznie
Bernadeta1 04.12.2013 00:25
na pewno smaczny
ssylwiaa 13.11.2013 10:07
pyszny sos ;)
brioszka 13.11.2013 09:58
jadłam podobny, ale z dodatkiem jeszcze oliwek czarnych :) pycha!
malaczarna23 13.11.2013 09:50
wspaniały sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak