Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpański omlet

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki kg.
jajko 4
resztki wędlin
pomidorki cherry
koperek
cebula czerwona
pieczarki 15dag
marchew 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpański omlet

Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Wyjąć i wyłożyć do naczynia żaroodpornego (wysmarowanego tłuszczem). Resztki wędlin (np. poświąteczna szynka, biała kiełbasa, cienka, itp.) pokroić i razem z cebulą podsmażyć na małym ogniu. Dorzucić pokrojone pieczarki i marchewkę (obrane oczywiście). Dusić chwilę, doprawić do smaku i dodać do ziemniaków. Całość wymieszać. Jajka rozmącić i wlać na wierzch. Zapiec w 180stopniach ok. pół h (zależy ile wcześniej smażyły się ziemniaki, czy są twarde).Posypać keperkiem i podawać z pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.04.2012 18:17
nooo to jest właśnie konkretne danie :) obiadek jak ta lala
max1980 26.04.2012 21:26
fajny bo hiszpański
Justyna Jussstiii 23.04.2012 16:24
super
cooleczka 18.04.2012 20:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak