Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpański chłodnik pomidorowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 kg
pomidory suszone Smak 4 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpański chłodnik pomidorowy

Pomidory, paprykę i ogórka myjemy. Pomidory obieramy ze skóry, czosnek również. Do malaksera przekładam pomidory, połowę papryki czerwonej i połowę obranego ogórka, pomidory suszone i czosnek. Wszystko miksuję na jednolity krem.

Pozostałą paprykę i ogórka kroimy w kostkę.

Chłodnik doprawiamy solą, pieprze, octem winnym oraz oliwą i mieszamy. Schładzamy 2 godziny w lodówce.

Podajemy z pokrojoną papryką i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.09.2014 14:16
ciekawe jak smakuje
Futka 11.09.2014 10:45
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak