Hiszpańska zupa ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • por (biała część)

    50 dag
  • rosól warzywny KUCHAREK

    3 kostki
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    10 dag
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory obrać, umyć, pokroić na małe kawałki i zeszklić na maśle (nie rumienić). Wlać 6 szklanek rosołu, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować na małym ogniu 30 min, wlać mleko, doprawić solą, pieprzem i wsypać koperek. Podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jogobella231 21.02.2011 22:00
super
szajba2 11.02.2011 15:10
mi się wydaje że to portugalska zupa ziemniaczana
Barbara55 07.10.2010 15:28
ole!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat