Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zupa z ciecierzycy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 g
pomidory krojone z puszki 400 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zupa z ciecierzycy

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę moczymy przez noc. Następnego dnia gotujemy 40 minut. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę, paprykę i ziemniaki w kostkę.
Krok 1 - Hiszpańska zupa z ciecierzycy foto
2
Na patelni podsmażamy cebulę, czosnek, marchewkę i paprykę. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 3 litrami wody. Dokładamy ziemniaki i gotujemy ok. 15 minut.
Krok 2 - Hiszpańska zupa z ciecierzycy foto
3
Po tym czasie wyławiamy połowę warzyw i odkładamy do miski. Do garnka dokładamy połowę wcześniej ugotowanej ciecierzycy, pomidory z puszki i całość blendujemy na gładki krem. Jeśli zupa jest za rzadka oddajemy trochę warzyw lub dokładamy ciecierzycy. Po zblendowaniu dodajemy resztę warzyw oraz ciecierzycy. Doprawiamy do smaku.

Smacznego
Krok 3 - Hiszpańska zupa z ciecierzycy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.02.2016 09:22
lubię taką zupkę
IKrakowianka 18.02.2016 19:51
super jest taka zupa!
Róża1 18.02.2016 16:41
moje smaki !! świetna zupa :-)
Czarnula666 18.02.2016 14:38
Mmmm. Zabieram i będę gotować :) Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak