Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zupa czosnkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
olej 4 łyżki
pomidory 4 szt
cebula biała 4 szt.
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
chleb tostowy

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zupa czosnkowa

Sposób przygotowania:
Obrać czosnek posiekać i zrumienić na oleju razem z pokrojoną cebula. Dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory i całość udusić do miękkości. Następnie zalać 4 szklankami wody, osolić i gotować ok. 10 minut. Odstawić, przyprawić do smaku (zupa ma być pikantna), posypać natką pietruszki i podawać z tostami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 10.07.2014 22:31
smaczne ! musze wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak