Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatnikowa krówka

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Na ponure, deszczowe popołudnie polecam takie oto ciasto - Herbatnikowa krówka :)

Składniki:

Przełożenie

herbatniki 350 g
masa krówkowa 1 puszka

Krem

krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
mleko 300 ml

Masa

śmietan fix 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 szczypta
śmietana 36% 500 ml

Do nasączenia

herbata 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatnikowa krówka

1. Herbatniki nasączamy delikatnie i wykładamy na blaszkę. Do wrzątku wkładamy puszkę z masą żeby nam się lepiej rozsmarowało. Wyłożone herbatniki smarujemy masą krówka. Następnie znów wykładamy herbatniki tym razem z małymi odstępami.

2. Krem: krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w wersji bez masła. Mleko i krem łączymy ze sobą i miksujemy. Wykładamy krem następnie układamy znów herbatniki z odstępami.

3. Masa: Śmietan fix łączymy ze szczyptą cukru waniliowego. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z fixem, wymieszać. Wylać na herbatniki i posypać pokruszonymi herbatnikami. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak