Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatniki z karmelem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wiórki kokosowe
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatniki z karmelem

Mleko skondensowane w puszce zamknięte wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą do przykrycia puszki. Na garnek nakładamy pokrywkę. Gotujemy przez 2 godziny, pamiętając by puszka była cały czas zanurzona w wodzie (w razie konieczności wodę uzupełniamy). Puszkę wystudzamy, następnie otworami.

Herbatniki przekładamy masą kajmakową – dociskamy. Wierzch ciastek smarujemy masą i obsypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.01.2016 17:26
słodkie smakołyki
Franciszek 24.01.2016 13:51
dobry deser do kawy
Damiano
Damiano 24.01.2016 11:58
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak