Herbata orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starych skorek z cytryny

    0,5 lyzki
  • cukru

    100 ml.
  • ekstrakt z orzechow

    1 lyzeczka
  • ekstrak z wanilii

    0,25 lyzeczki
  • stołowe soku cytrynowego

    2 lyzki
  • woda

    1 litr
  • herbata

    4 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zanurzyć torebki herbaty i skorki z cytryny w gotującej się wodzie na 4 minuty.
Wmieszać cukier, sok cytrynowy, ekstrakty z wanilii i orzechów.
Serwować gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat