Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciane muffiny pomarańczowo-imbirowe
Składniki lukru mieszamy razem do uzyskania pożądanej konsystencji. Smarujemy nim wystudzone muffiny i dowolnie dekorujemy (u mnie złote perełki i śnieżynki).
mąka pszenna | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 100 gram |
sól | szczypta |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
jajko | 1 sztuka |
herbata | 1/2 szklanki (Orange&Ginger) |
sok pomarańczowy | 1/2 szklanki |
Syrop: | 4 łyżki (pomarańczowo-imbirowy) |
olej | 1/2 szklanki |
cukier puder | |
Syrop: | pomarańczowo-imbirowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: