Hekele po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    500 g,
  • jajka ugotowane na twardo

    4 szt,
  • ogórki kiszone

    3 szt,
  • cebula czerwona

    1 szt,
  • musztarda

    1 - 2 łyżki najlepiej ostra
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku,
  • olej rzepakowy

    1 łyżka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć około 30 minut ( w zależności od słoności), a następnie pokroić w drobną kostkę.
Ogórki i obraną czerwoną cebulę również drobno pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę ( ale nie za drobną aby nam sie nie zrobiła papka).
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Musztardę utrzeć z olejem i dodać do sałatki.
Wszystko razem delikatnie wymieszać , doprawiając do smaku pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 12:19
warto tak robic.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat