Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hekele po mojemu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g,
jajka ugotowane na twardo 4 szt,
ogórki kiszone 3 szt,
cebula czerwona 1 szt,
musztarda 1 - 2 łyżki najlepiej ostra
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku,
olej rzepakowy 1 łyżka,

Przepis i sposób przygotowania na: Hekele po mojemu

Filety śledziowe wymoczyć około 30 minut ( w zależności od słoności), a następnie pokroić w drobną kostkę.
Ogórki i obraną czerwoną cebulę również drobno pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę ( ale nie za drobną aby nam sie nie zrobiła papka).
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Musztardę utrzeć z olejem i dodać do sałatki.
Wszystko razem delikatnie wymieszać , doprawiając do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:19
warto tak robic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak