Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 300 g
jabłka 200 g
sok z cytryny 1 szt
sok z pomarańczy 200 ml
mango 1 szt
cukier żelujący 500 gr 2:1
laska wanilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura

Kroki postępowania

1
Marchewki i jablka obrac
Krok 1 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto
2
Wycisnac sok z pomaranczy i z 1 cytryny
Krok 2 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto
3
Jablka i marchewki zetrzec na tarce o srednich oczkach
Krok 3 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto
4
Mango obrac, odkroic pestke, miazsz pokroic na drobniejsze czastki
Krok 4 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto
5
Wszystkie skladniki umieszczamy w garnku, podgrzewamy na wolnym ogniu.
Dodac tez cukier waniliowy lub miazsz z calej laski wanilii
Krok 5 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto
6
Kiedy wszystko dobrze sie wygotuje, okolo 20 minut, dokladnie miksujemy blenderem.
Nakladamy do wyparzonych sloiczkow i pasteryzujemy okolo 20 minut od zagotowania wody w garnku.

Smacznego
Krok 6 - Hasenfrühstück- wielkanocna konfitura foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.05.2016 23:45
takiej jeszcze nie jadłam,ciekawa
Edith85 25.03.2016 19:03
do ulubionych :-)
Ola1984 25.03.2016 09:21
Ciekawe połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak