Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Harissa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 suszony papryczek chili
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki ziaren kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
4 łyżki oliwy extra virgin
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Harissa

Papryczki moczymy w wodzie około godziny. Kolendrę i kmin prażymy chwilę na patelni, rozdrabniamy w moździerzu. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką pastę. Można też wcześniej zaprzestać miksowania, otrzymamy wtedy sos z drobnymi kawałkami papryk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2017 09:13
bardzo dobre
Ola1young 26.02.2017 15:48
fajny przepis :)
benka 25.02.2017 16:50
Dobry sosik.
sezamek 25.02.2017 11:40
fajne, ciekawe jaka jest ostrość
ben-ka 25.02.2017 10:10
Z suszonej papryczki nigdy nie robiłam, a lubię tą pastę.
Patrycja33 24.02.2017 23:46
pychota!!!uwielbiam ostre smaki
Franciszek 24.02.2017 22:58
ciekawy pomysł
Łukasz15 24.02.2017 22:31
Super danie
Barbara13 24.02.2017 20:34
przyda mi się ten przepisik
IKrakowianka 24.02.2017 19:54
super przepis!
Aleksandra/Olcia 24.02.2017 18:18
uwielbiam takie smaki
Wacław 24.02.2017 15:15
apetyczne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak