Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerki 3 sztuki
kotlety z szynki 3 sztuki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
pomidor
ogórek
cebula
ser 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z szynki

SOS:
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 4 łyżki
Tzatziki 1 łyżeczka

Kotlety doprawiamy solą i pieprzem. Ubijamy. Panierujemy w rozkłóconym z solą i pieprzem jajku i w bułce tartej. Kajzerki kroimy na połówki. Na każdą układamy kotlet, plaster sera, plasterek pomidora i dwa plasterki ogórka. Zamykamy drugą połówką bułki. Zapiekamy aż ser się rozpuści. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Otwieramy gotowe hamburgery i polewamy je sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:46
Super jadło, tylko tak robić.
caroline1983 04.12.2011 13:44
bardzo pyszne i kolorowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak