Hamburgery z piekarnika

Hamburgery z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg z łopatki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • keczup

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • kajzerka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pietruszka

    2 łyżki posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie skręcić na największym sitku jakie mamy w maszynce, bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę i też wymieszać z mięsem, wbić jajko, dodać musztardę, keczup, pietruszkę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać. Masę mięsną dokładnie wymieszać i uformować z niej płaskie i okrągłe kotlety. Kratkę z piekarnika ułożyć na blaszce w takim samym rozmiarze na blaszkę wylać wodę i na kratce ułożyć kotlety ( dzięki temu nie tyle co się upieką co ugotują na parze ).
Kotlety ja piekłam w tym samym czasie co bułki na dole kotlet, wyżej blaszka z bułkami.
Całość piekła się 20 minut w temp. 220 st.

Po upieczeniu i przestudzeniu lekkim bułek przecinamy je i przekładamy dowolnie warzywami oraz układamy mięso, podajemy z dowolnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 24.12.2016 14:56
bardzo dobry
Grazyna0211 19.12.2016 16:08
smaczna wersja
Jadwiga/Jaga85 19.12.2016 13:59
pyszne muszą być
jan_mag 19.12.2016 11:36
Domowy najlepszy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat