Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z piekarnika

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg z łopatki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
keczup 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
kajzerka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pietruszka 2 łyżki posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z piekarnika

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie skręcić na największym sitku jakie mamy w maszynce, bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę i też wymieszać z mięsem, wbić jajko, dodać musztardę, keczup, pietruszkę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać. Masę mięsną dokładnie wymieszać i uformować z niej płaskie i okrągłe kotlety. Kratkę z piekarnika ułożyć na blaszce w takim samym rozmiarze na blaszkę wylać wodę i na kratce ułożyć kotlety ( dzięki temu nie tyle co się upieką co ugotują na parze ).
Kotlety ja piekłam w tym samym czasie co bułki na dole kotlet, wyżej blaszka z bułkami.
Całość piekła się 20 minut w temp. 220 st.

Po upieczeniu i przestudzeniu lekkim bułek przecinamy je i przekładamy dowolnie warzywami oraz układamy mięso, podajemy z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.12.2016 14:56
bardzo dobry
Grazyna0211 19.12.2016 16:08
smaczna wersja
Jadwiga/Jaga85 19.12.2016 13:59
pyszne muszą być
jan_mag 19.12.2016 11:36
Domowy najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak