Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z pasztetem

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Zamiast wołowego kotleta, kotlet z pasztetu w orzechach.

Składniki:

Hamburger:

bułka do hamburgerów 2 sztuki
pasztet 1 opakowanie
pomidor 1 sztuka
ogórek zielony 0.5 sztuka
liście sałaty 4 sztuki
cebula czerwona 1 ćwiartka
ser 2 plastry
musztarda 2 łyżeczki
majonez tradycyjny 2 łyżeczki
orzechy siekane 3 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z pasztetem

Siekane lub mielone orzechy wysypujemy na talerzyk.

Z pasztetu wykrawamy dwa krążki, wielkości kotleta i obtaczamy dokładnie w orzechach.

Patelnię teflonową lekko skrapiamy tłuszczem i na bardzo rozgrzaną wkładamy obtoczone kotlety z pasztetu, obsmażamy je z obu stron.

Bułkę do hamburgera podgrzewamy, smarujemy ją musztardą, na nią kładziemy usmażony pasztet, plasterek sera żółtego, listki zielonej sałaty, krążki pomidora i czerwonej cebuli, na cebulę obranego zielonego ogórka pokrojonego we wstążki i przykrywamy bułką posmarowaną majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak