Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sezam 4 łyżki
mąka 4 łyżki
jajko 2 szt
bekon 8 plastrów
pomidor 2 szt
cebulka 1 szt
ogórek 1/2 szt
sałata wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
musztarda 4 łyżki
bułki pełnoziarniste 4 szt
indyk 4 steki

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z bekonem

1. Warzywa opłucz i pokrój w plasterki. Mięso oprósz sola i pieprzem. Panieruj w mace, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Usmaż na rumiano na oleju.
2. Bekon upiecz w piekarniku (ok 5 min). Bułeczki przekrój na pół, podgrzej w piekarniku. Posmaruj musztardą. Na 4 połówkach ułóż listki sałaty, stek z indyka, bekon oraz plasterki warzyw. Przykryj wierzchem bułeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.11.2013 00:02
coś dla mojego syna,uwielbia
pycia9 04.12.2012 14:43
super przepis
Motorek 19.08.2012 13:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak