Hamburgery domowej roboty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wołowe

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • sałata

    6 liści
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułki kajzerki

    6 szt
  • olej do smażenia

  • ketchup

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać jajka, drobno posiekaną 1 cebulę, bazylię, oregano, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Bułki przekroić na pół, mocno podgrzać w mikrofali, włożyć liść sałaty, kotlet, posiekaną cebulę, plasterki ogórków, polać musztardą, majonezem i ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 15.09.2012 20:05
Domowe smakują najlepiej.
Seba 05.09.2012 10:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat