Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery domowej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 50 dag
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 3 łyżki
bułka 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery domowej roboty

Mieloną wołowinę dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką tartą nasączoną mlekiem. Formować płaskie kotlety i piec z obu stron na grillu posmarowanym oliwą, żeby się nie przykleiły.
Podawać w bułeczkach sezamowych albo w specjalnie kupionych bułkach do hamburgerów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak