Hamburgery domowej roboty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    50 dag
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • bułka

    8 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieloną wołowinę dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką tartą nasączoną mlekiem. Formować płaskie kotlety i piec z obu stron na grillu posmarowanym oliwą, żeby się nie przykleiły.
Podawać w bułeczkach sezamowych albo w specjalnie kupionych bułkach do hamburgerów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat