Hamburgery domowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    60 dkg
  • bulion

    3 łyżki
  • masło

    1 łyzka
  • ostra musztarda

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać bulion i musztardę, doprawić. Dokładnie wymieszać. Formować 4 okrągłe płaskie kotlety. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, między mięso rozsypać plastry cebuli. Oprószyć solą. Przykryć. Mięso dosmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 19.01.2011 23:17
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat