Hamburgery domowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka do hamburgerów

    4 sztuki
  • mortadela

    8 sztuk
  • Musztarda sarepska Prymat

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sałata

    4 liście
  • ser żółty

    4 plasterki
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę kroimy w plasterki i smażymy. Bułkę kroimy na pół. Dolną część smarujemy musztardą, nakładamy ciepłe dwa plasterki mortadel,i a następnie plasterek pomidora, cebulę, sałatę a na wierzch ogórka zielonego oraz ser żółty i przykrywamy wierzchem bułki posmarowanym majonezem. Bułkę wkładamy na ruszt w piecu i lekko podpiekamy ok 10 min. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 07.02.2014 08:26
uwielbiam takie
IKrakowianka 07.12.2013 20:02
pyszne są takie hamburgery
Łukasz15 19.08.2013 09:59
Lubię domowe hamburgery
czekoladka_m 14.06.2013 07:56
Domowe są najlepsze!!
sara1 01.07.2012 21:48
świetne
RenataZ-et 31.05.2012 10:37
super, lubię takie domowe fast foody :)
AGNIESZKA144 24.02.2012 17:25
pyszne
emilia11 27.08.2011 20:12
szybkie i do tego można pozamieniać dodatki
ilka_86 09.03.2011 20:31
pyszności:)
gosia47-47 05.03.2011 16:28
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat