Hamburgery domowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do karkówki

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • pomidor mały

    1 szt
  • serek topiony

    1 szt
  • majonez do smaku

  • szczypiorek posiekany

    1 łyżeczka
  • ogórek kwaszony

    1 szt
  • karkówka

    500 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę podzielić na małe kawałki, następnie rozbić tłuczkiem na małe płaty, każdy płat delikatnie obsypać przyprawą do karkówki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie bułki rozkroić posmarować delikatnie serkiem topionym wg. uznania, ułożyć przygotowany stek, następnie pokroić ogórka w małe plasterki jak i pomidora, ułożyć na drugiej połówce bułki, dodać majonezu, posypać posiekanym szczypiorkiem, można również dodać dowolną surówkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 04.09.2012 09:16
Nie ma to jak "domowe" :)
olkaaa 12.08.2012 14:31
extra pomysł
olkaaa 12.08.2012 14:31
extra pomysł
Dorian 31.07.2012 19:09
apetycznei wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat