Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger żagłówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety
orzechy włoskie
szczypiorek
rokpol

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger żagłówka

Kotlety usmażyć z jednej strony. Odwrócić na drugą stronę, posypać pokruszonym rokpolem i dosmażyć. Zdjąć z patelni, odwracając na drugą stronę. Kotlety posypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Ser rokpol pokroić w plastry i wyciąć z nich trójkąty (kadłub i żagiel), ułożyć na hamburgerach. Ze źdźbła szczypiorku zrobić maszt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak