hamburger z majonezem

hamburger z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    1/2 kg.
  • cebula

  • musztarda

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • pomidorki koktajlowe

    20 dkg
  • majonez

    1/2 szkl.
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oliwa

  • żółty ser

    10 dkg
  • sól

  • pieprz

  • bułki z ziarnami

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso wyrobić z posiekaną cebulą i musztardą przyprawić i uformować 4 kotlety usmażyć z obu stron,cebule pokroić na plasterki,pomidorki na pół,poddusić na oliwie ok.5min.majonez wymieszać z natką,ser pokroić,przekrojone bułki przesmarować majonezem,włożyć hamburgery,cebulę z pomidorkami i ser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 25.09.2013 20:10
uwielbiam takie hamburgery
Motorek 19.07.2013 09:08
fajne jedzonko
Wacław 24.12.2012 10:40
na pewno smaczny
Teresa19 22.09.2011 08:17
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat