Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburger wołowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
bułka do hamburgerów 4
ketchup łagodny
sałata masłowa
pomidor
sól i pieprz
jajko 1
mąka pszenna 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: hamburger wołowy

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe mielimy
Krok 1 - hamburger wołowy foto
2
Dodajemy jajko mąkę sól i pieprz, mieszamy.
Krok 2 - hamburger wołowy foto
3
Formujemy kulki
Krok 3 - hamburger wołowy foto
4
Spłaszczamy a następnie smażymy na patelni bez tłuszczu
Krok 4 - hamburger wołowy foto
5
Na podgrzane bułki dajemy ketchup oraz upieczone mięso.
Krok 5 - hamburger wołowy foto
6
Dodajemy plastry pomidorów oraz sałatę. Przykrywamy drugą połową bułki i podajemy.
Krok 6 - hamburger wołowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 30.11.2015 21:45
znakomity burger!
Marta1986 30.11.2015 20:46
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak