hamburger wołowy

hamburger wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,5 kg
  • bułka do hamburgerów

    4
  • ketchup łagodny

  • sałata masłowa

  • pomidor

  • sól i pieprz

  • jajko

    1
  • mąka pszenna

    20 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - hamburger wołowy foto
Mięso wołowe mielimy
Krok 2 - hamburger wołowy foto
Dodajemy jajko mąkę sól i pieprz, mieszamy.
Krok 3 - hamburger wołowy foto
Formujemy kulki
Krok 4 - hamburger wołowy foto
Spłaszczamy a następnie smażymy na patelni bez tłuszczu
Krok 5 - hamburger wołowy foto
Na podgrzane bułki dajemy ketchup oraz upieczone mięso.
Krok 6 - hamburger wołowy foto
Dodajemy plastry pomidorów oraz sałatę. Przykrywamy drugą połową bułki i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

patryska76

30.11.2015 21:45
znakomity burger!

Marta1986

30.11.2015 20:46
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat