Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HAMBURGER WEGETARIAŃSKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie bułek „Hamburger” 1 szt
duży mięsisty pomidor 1 szt.
jaja 2-3 szt.
Małe opakowanie oliwek (poleca
pęczek natki pietruszki 1 szt
mała główka czosnku 1 szt.
zielona sałata
mleko 2%
ziarno sezamowe
ser salami 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: HAMBURGER WEGETARIAŃSKI

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bułkę opiec w temperaturze w 230 stopni przez 2 minuty. Ser żółty pokroić w grubsze plastry, moczyć w mleku, panierować w ziarnie i smażyć z obu stron na patelni. W między czasie pietruszkę z czosnkiem, oliwą i odrobiną soli zmielić na pastę blenderem.
Krok 1 - HAMBURGER WEGETARIAŃSKI foto
2
Jaja roztrzepać, wymieszać z oliwkami i cienko pokrojoną papryką. Następnie usmażyć na patelni i powycinać szklanką kółka odpowiednie do bułek.
Krok 2 - HAMBURGER WEGETARIAŃSKI foto
3
Bułki przekroić na pół, smarować obie części pastą pietruszkową, następnie dodawać kolejno: -plastry sera w sezamie, -zieloną sałatę, -sos pietruszkowy, -plastry pomidora, -sałatę, -plaster omletu z oliwką, -sałatę, -sos. Czynność powtarzać w kolejnych bułkach do wyczerpania składników. Zamiast oliwek proponuję kiełki rzodkiewki lub słonecznika.
Krok 3 - HAMBURGER WEGETARIAŃSKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.09.2013 14:26
fajny hamburger :)
lara 17.09.2013 10:57
bardzo apetyczny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak