Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger kubański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina
sos tysiąca wysp
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger kubański

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, pół łyżeczki papryki, 1/4 szklanki mleka, 1 łyżeczka sosu 1000 Wysp np. w wersji domowej, 1 łyżeczka keczupu, pół szklanki okruszków chlebowych, 1/4 łyżeczki pieprzu, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka mielonej cebuli.

SPOSÓB WYKONANIA: Okruszki namoczyć w mleku, a następnie wymieszać z resztą składników. Formować małe kulki, a następnie wstawić na dwie godziny do lodówki. Podczas smażenia mięso spłaszczać, nadając kształt hamburgerów. Podawać w bułce lub z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 09.10.2010 09:59
do tej pory to sosy oddzielnie podawałam hehe,ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak