Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger jajeczny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
jaja 2 sztuki
pomidor 2 plastry
ser 2 plastry
masło
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger jajeczny

Bułkę rozkroić na pół. Posmarowa masłem i zasmażyć lekko na patelni. Następnie na patelnie wrzucić odrobinę masła i wbić wyparzone jajka. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Na bułkę ułożyć plasterki żółtego sera a następnie usmażne jajka. Na wierzch ułożyć pokrojonego pomidora i posypać koperkiem. Przykryć górą bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 06.03.2014 14:21
Ciekawy hamburger :)
Kuchenka 04.03.2014 17:02
przepyszne
patryska76 04.03.2014 14:33
Ciekawy pomysł ;-)
sylwia_sl 04.03.2014 13:53
pomysłowy ten hamburger

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak