Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger drobiowy na sałatce
2.Cebulę drobno posiekać lub zmielić razem z mięsem;
3.Mięso, cebulę, 2 łyżki mleka, 2 łyżki oliwy, bułkę tartą wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wyrabiać kilka-kilkanaście minut aż do idealnego połączenia się masy mięsnej;
4.Przy pomocy pierścienia ( jeśli nie macie można również w rękach zmoczonych wodą) formować okrągłe hamburgery o wysokości 1 cm; Smażyć na 2 łyżkach oleju po 3-4 minuty każdej ze stron;
5.Sałatę opłukać,osuszyć, pomidorki przekroić na pół;
6.2 łyżki oleju wymieszać z łyżką cytryny i wymieszać z sałatą i pomidorkami, doprawić solą i pieprzem do smaku;
7.Na talerz wykładać sałatkę, a na nią usmażonego hamburgera; Podawać jako II danie;