Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulki do hamburgerow 2 szt.
pomidor 1 szt.
mięso mielone wołowe/mieszane 300 g
musztarda
keczup pikantny
sałata lodowa
ogórek konserwowy
żółtko surowe 1 szt.
ser masdamer 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger domowy

Wymieszać mięso mielone z żółtkiem i zrobić z niego 2 steki, które podsmażamy ok. 2 min. z każdej strony. Ułożyć na każdym z nich po plasterku sera i przykryć pokrywką. Podgrzewać 2 min. aż ser lekko się roztopi. Układać steki na kromce bułki posmarowanej musztardą lub/i keczupem i przykrytej gęsto paskami sałaty lodowej, na to plasterki pomidora, ogórka konserwowego i przykryć drugą połową bułki. Ja daję jeszcze po łyżeczce majonezu na steki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak