Hamburger domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulki do hamburgerow

    2 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • mięso mielone wołowe/mieszane

    300 g
  • musztarda

  • keczup pikantny

  • sałata lodowa

  • ogórek konserwowy

  • żółtko surowe

    1 szt.
  • ser masdamer

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać mięso mielone z żółtkiem i zrobić z niego 2 steki, które podsmażamy ok. 2 min. z każdej strony. Ułożyć na każdym z nich po plasterku sera i przykryć pokrywką. Podgrzewać 2 min. aż ser lekko się roztopi. Układać steki na kromce bułki posmarowanej musztardą lub/i keczupem i przykrytej gęsto paskami sałaty lodowej, na to plasterki pomidora, ogórka konserwowego i przykryć drugą połową bułki. Ja daję jeszcze po łyżeczce majonezu na steki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat