Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburger boczniakowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

na 2 szt

bułka do hamburgerów 2 szt
boczniaki 200 gr
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

dodatkowo

ser żółty 2 plastry
papryka czerwona kilka krążków
cebula biała 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt

sos

ketchup pikantny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: hamburger boczniakowy

Kroki postępowania

1
boczniaki myjemy, osuszamy i siekamy w drobną kostkę
Krok 1 - hamburger boczniakowy foto
2
podsmażany z dodatkiem pokrojonej w kosteczkę cebuli ,doprawiam solą i pieprzem,dodajemy natkę pietruszki
Krok 2 - hamburger boczniakowy foto
3
przekładamy na sitko ,następnie do miseczki jak masa jest zimna dodajemy jajko ,wyrabiamy ,formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor, położyć ser i poczeka aż stopnieje
Krok 3 - hamburger boczniakowy foto
4
przygotować resztę produktów ,bułkę przeciąć i podgrzać
przygotować sos : wymieszać w miseczce ketchup, majonez oraz sprasowany czosnek dodać koperek.
Krok 4 - hamburger boczniakowy foto
5
spód bułki posmarować sosem położyć kotlet ,następnie cebulkę paprykę i ogórka przykryć drugą częścią bułki.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!
Krok 5 - hamburger boczniakowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.03.2015 08:43
świetny przepis
dollce 17.03.2015 17:59
ciekawa propozycja
Lucan 17.03.2015 17:53
tak podanych boczniaków jeszcze nie widzałem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak