hamburger boczniakowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

na 2 szt

  • bułka do hamburgerów

    2 szt
  • boczniaki

    200 gr
  • cebula biała

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania

dodatkowo

  • ser żółty

    2 plastry
  • papryka czerwona

    kilka krążków
  • cebula biała

    1/2 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt

sos

  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - hamburger boczniakowy foto
boczniaki myjemy, osuszamy i siekamy w drobną kostkę
Krok 2 - hamburger boczniakowy foto
podsmażany z dodatkiem pokrojonej w kosteczkę cebuli ,doprawiam solą i pieprzem,dodajemy natkę pietruszki
Krok 3 - hamburger boczniakowy foto
przekładamy na sitko ,następnie do miseczki jak masa jest zimna dodajemy jajko ,wyrabiamy ,formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor, położyć ser i poczeka aż stopnieje
Krok 4 - hamburger boczniakowy foto
przygotować resztę produktów ,bułkę przeciąć i podgrzać
przygotować sos : wymieszać w miseczce ketchup, majonez oraz sprasowany czosnek dodać koperek.
Krok 5 - hamburger boczniakowy foto
spód bułki posmarować sosem położyć kotlet ,następnie cebulkę paprykę i ogórka przykryć drugą częścią bułki.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 18.03.2015 08:43
świetny przepis
dollce 17.03.2015 17:59
ciekawa propozycja
Lucan 17.03.2015 17:53
tak podanych boczniaków jeszcze nie widzałem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat