Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 40r0 gram
pomidor 4 plasterki
ser 4 plasterki
musztarda
olej
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka 4 z sezamem

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger

Mięso doprawić solą i pieprzem. Rękami zwilżonymi wodą formować kulki i spłaszczać je (hamburgery powinny być okrągłe), obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć.
Bułki rozkroić, podpiec w piekarniku, pod koniec położyć kotleta i plasterek sera, aby się roztopił. Na gorącą bułkę z nałożyć ketchup, pomidora, drugą połowę bułki posmarować musztardą, złożyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 15.10.2012 19:46
pycha
Rybciia 22.08.2012 10:02
domowy najlepszy!!!
Ada-Gaba 15.08.2012 11:28
smaczny
Renata22 26.06.2012 00:15
choc nie gustuje w hamburgerach, to ten wyglada smacznie
Urszula5 16.05.2012 20:30
fajny robię podobne
barbara11561 07.05.2012 13:56
lubię swoje:)
Justyna28 24.04.2012 17:02
fajny
Robert10 13.03.2012 20:28
też robimy
Reda 05.03.2012 12:14
super
Hanna11 03.03.2012 22:10
hamburgery wyglądają smakowicie
treonina 02.03.2012 14:21
Bułka może być taka zwykła, czy lepiej użyć tej specjalnej do hamburgerów?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak