Hamburger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40r0 gram
  • pomidor

    4 plasterki
  • ser

    4 plasterki
  • musztarda

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bułka

    4 z sezamem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso doprawić solą i pieprzem. Rękami zwilżonymi wodą formować kulki i spłaszczać je (hamburgery powinny być okrągłe), obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć.
Bułki rozkroić, podpiec w piekarniku, pod koniec położyć kotleta i plasterek sera, aby się roztopił. Na gorącą bułkę z nałożyć ketchup, pomidora, drugą połowę bułki posmarować musztardą, złożyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna138 15.10.2012 19:46
pycha
Rybciia 22.08.2012 10:02
domowy najlepszy!!!
Ada-Gaba 15.08.2012 11:28
smaczny
Renata22 26.06.2012 00:15
choc nie gustuje w hamburgerach, to ten wyglada smacznie
Urszula5 16.05.2012 20:30
fajny robię podobne
barbara11561 07.05.2012 13:56
lubię swoje:)
Justyna28 24.04.2012 17:02
fajny
Robert10 13.03.2012 20:28
też robimy
Reda 05.03.2012 12:14
super
Hanna11 03.03.2012 22:10
hamburgery wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat