Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halloweenowe frytki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 600 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 4 łyżki

Porada

Najlepszy smak otrzymamy używając dynii hokkaido.

Przepis i sposób przygotowania na: Halloweenowe frytki

Dynię obieramy i kroimy w drobne paski na kształt frytek. W misce mieszamy oliwę z pieprzem. Dodajemy pokrojoną dynię i dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Do nagrzanego piekarnika wstawiamy nasze frytki i pieczemy 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.10.2014 15:03
na pewno pyszne te frytki
molanka 29.10.2014 18:37
ja do potraw używam mało przypraw ze względu na małe dzieci, dlatego użyłam tylko pieprzu, ale wiadomo każdy może przyprawić według własnych upodobań
kloruś 29.10.2014 15:20
bardzo apetyczne! chętnie bym skosztowała
jola91 29.10.2014 10:12
Pomysłowe wykorzystanie dyni :)
Renataj 29.10.2014 09:30
Dobra alternatywa dla frytek ziemniaczanych smażonych w tłuszczu:)
Habibi 29.10.2014 09:16
Ja robię takie fryteczki z ziołami i inymi przyprawami, ale wydaje mi się, że dynia piżmowa jest tu bezkonkurencyjna, nie jest tak słodka jak hokkaido, którą zresztą uwielbiam :) No i przypiekam na rumiano.
ice cubes 29.10.2014 00:21
prosto i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak