Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 800 g
sok z cytryny
rzodkiew 1 kg
wino białe wytrawne 4 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
mleko 2%
chrzan
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

do potrawy pasują gotowane ziemniaki.

Przepis i sposób przygotowania na: halibut z warzywami

Oczyścić rybę i skropić sokiem z cytryny. Rzodkiew obrać i pokroić w słupki. Wymieszać wino z dwiema łyżkami wody, wlać do garnka i zagotować. Dodać rzodkiew i gotować pod przykryciem przez 5 min. Posypać rybę solą oraz pieprzem i upiec ją na grillu w piekarniku. Umyć i osuszyć natkę pietruszki, oberwać listki i drobno posiekać. Wyjąć z garnka 1/3 ugotowanej rzodkwi, włożyć do miksera i rozdrobnić z dodatkiem mleka i niewielkiej ilości chrzanu. Wymieszać sos z pozostałą części rzodkwi.Dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić całość do smaku gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak