Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z szynką parmeńską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
kapary 50 g
szynka parmeńska 80 g
wino białe 50 ml
masło
cytryna
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z szynką parmeńską

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić na kilka większych kawałków. Oprószyć maka i ułożyć na blasze do zapiekania. Polać oliwa i masłem. Doprawić sola, pieprzem, podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) na 20 minut.
Krok 1 - Halibut z szynką  parmeńską foto
2
Po 20 minutach posypać rybę posiekana natka pietruszki i kaparami.
Krok 2 - Halibut z szynką  parmeńską foto
3
Na każdym kawałku ułożyć plasterki szynki parmeńskiej i wstawić do piekarnika na 10 minut.
Krok 3 - Halibut z szynką  parmeńską foto
4
Podawać z plasterkami cytryny.
Krok 4 - Halibut z szynką  parmeńską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.10.2013 17:38
wykwintne danie :)
adelajda 13.06.2013 10:00
smaczny musi być ten halibut
ben-ka 14.05.2013 10:26
Ciekawy przepis w takim wydaniu ryby nie jadłam.....
okrysia 28.04.2013 17:28
Smaczne to!
pierniczkowo 04.04.2013 12:02
taką rybkę to bardzo chętnie zjem:)
Łukasz15 28.03.2013 08:36
Musi być super
olkaaa 19.03.2013 07:27
uwielbiam halibuta
IZABELA29 14.03.2013 09:26
takie wykwintne danie
caralajna 13.03.2013 18:44
ciekawe połączenie
berys18 13.03.2013 15:35
pięknie prezentują się Twoje potrawy
Alex_M 13.03.2013 09:03
super smaczne :)
Aleksandra/Olcia 12.03.2013 15:02
ciekawe połaczenie
miki47 12.03.2013 14:50
bardzo pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak