Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew z groszkiem 250 g
szparagi 250 g
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
pieczarki 250 g
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
papryka do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
halibut 4 stek

Przepis i sposób przygotowania na: halibut z sosem pieczarkowym

Steki (po 250g każdy) umyć, osuszyć, spryskać sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut. Posolić, popieprzyć, posypać papryką. Szparagi i groszek z marchewką, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Do nasmarowanego masłem, żaroodpornego naczynia włożyć steki, a dookoła rozłożyć szparagi i marchewkę z groszkiem. Wierzch posypać wiórkami masła, przykryć folią aluminiową i piec ok. 30 minut w 200 st. Na patelni z masłem podsmażyć plasterki cebuli, dodać plasterki pieczarek i smażyć 5 minut mieszając. Mąkę rozmieszać dokładnie z połową szklanki wody i wlać na patelnię mieszając. Podgrzać, przyprawić, polać rybę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2012 12:44
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak