Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z porem

SKŁADNIKI

2 ładne porcje halibuta
por ok.20cm (biała część)
sok z jednego plastra cytryny
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
folia aluminiowa 2 kawałki
2 łyżeczki olej + olej do wysmarowania folii

WYKONANIE

Pokrojonego w krążki pora przesmażamy chwilkę na patelni z dodatkiem dwóch łyżeczek oleju,soli i pieprzu-odstawiamy

Porcje ryb skrobiemy i myjemy pod bieżącą wodą.Osuszoną recznikiem kuchennym kropimy cytryną oraz solimy i pieprzymy z obu stron.

Następnie wykładamy na wysmarowaną olejem folię aluminiową.Na wierzch układamy pora i zawijamy folię.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 190*C (grzanie góra-druga półka od góry) i gotowe...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:41
Dobra ryba.
evita0007 06.06.2012 20:01
. . . i pyszny,dzięki :-)
przemek20008 06.06.2012 19:35
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak