Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z halibuta 50 dag
ziemniaki 6 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
rukola 2 garści
mąka 1 łyż
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami

Kroki postępowania

1
Halibuta podzielić na porcje
Krok 1 - Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami foto
2
Rybę oprószyć solą i pieprzem. Posypać lekko mąką.
Krok 2 - Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami foto
3
Kawałki ryby usmażyć.

Krok 3 - Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami foto
4
Rukolę opłukać i rozłożyć na talerze położyć na sałacie rybę.

Krok 4 - Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami foto
5
Ziemniaki obrać pokroić w talarki i ugotować na pół miękko a następnie usmażyć z przyprawą do ziemniaków. Talarki podawać z rybą.
Krok 5 - Halibut z pieprzem cytrynowym i talarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:01
Dobra ryba.
dollce 01.09.2015 23:49
Pyszna rybka
Adamorek 01.09.2015 17:48
dobrze doprawiona rybka
sylwia_sl 01.09.2015 16:52
smacznie się prezentuje
ilka01 01.09.2015 13:48
Świetny przepis ☺
misia53 01.09.2015 13:22
Halibut jest wyśmienity , jednak często muszę tylko ślinke przełknąc ,bo jego cena przekracza mój budżet.
agaK. 01.09.2015 12:10
Oj, pięknie wygląda, mam teraz smaka:)
kasiaw 01.09.2015 11:40
pyszne, bardzo lubię ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak