Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w delikatnej panierce

5.0
(79)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 2 filety
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cytryna 0,5 sztuki
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej roślinny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w delikatnej panierce

Halibuta skropić cytryną, posypać solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 min.
Roztrzepać jajko, bułkę tart wymieszać z mąką.
Halibuta zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w bułce z mąką i smażyć na dość głębokim oleju na patelni, po 3 min z jednej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.12.2013 20:04
moja ulubiona rybka i zrobiona dokładnie tak, jak najbardziej mi smakuje :)
beatkaa153 01.02.2013 17:32
smaczna rybka
msmors 30.01.2013 14:36
dobre
Zdzisław 30.01.2013 14:29
pysznie wygląda
gosia56 30.01.2013 13:31
napewno pycha
Konczi 30.01.2013 13:02
mm wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak