Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut pieczony w folii

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotki 25 dag.
zielona papryka 2 strąki
żółta papryka 2 strąki
pomodory 4 szt.
por 1 szt
pepperoni 2 szt.
olej 5 łyżek
sól 1 łyżeczke
pieprz do smaku
halibut 2 kg.
natka pietruszki 3 garście
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: halibut pieczony w folii

Szalotki obrać.Strąki papryki przekroić na pół,oczyścić z gniazd nasiennych,umyć,pokroić w paski.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić na ćwiartki,usunąć z nich twarde nasady szypułek.Odkroić zielone części pora,biały kawałek umyć,pokroić w krążki.Pepperoni umyć,oczyścić z nasion i drobno posiekać.W dużej patelni z pokrywką rozgrzać olej i usmażyć na złoto szalotki.Dodać resztę pokrojonych warzyw,posolić je i oprószyć pieprzem,dusić pod przykryciem 5min. Duży kawałek foliowego rękawa spiąć z jednej klipsem i napełnić prawie połową warzyw z patelni.Resztę warzyw trzymać w cieple.Rybę umyć,osuszyć,natrzeć solą i pieprzem,ułożyć na warzywach w folii.Rękaw spiąć z drugiej strony,z wierzchu nakłuć w paru miejscach igłą.Rybę w folii ułożyć na zimnym ruszcie,piec około 50min,w temp, 200st.C.Rybę odfiletować,umieścić na ogrzanym półmisku,obłożyć resztą warzyw z patelni i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 15.12.2010 13:59
przepis fajny ,zdrowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak