Halibut miodowo-pieprzowy :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarnach,szczypta mielonego czarnego pieprzu

  • miód

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • trawa cytrynowa

    1 szt. (marynowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić marynatę z soku cytryny, miodu , 2 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i ziarnistego pieprzu . Polać ułożone w pojemniku dzwonka halibuta , dołożyć trawę cytrynową i odstawić do lodówki na 1 godziną . W tym czasie kilka razy obracać .
Na patelni rozgrzać olej .
Halibuta wyjąć z marynaty , osuszyć , oprószyć mąką i smażyć na rumiano przewracając w trakcie smażenia. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i wrzucić wyłowiony z marynaty pieprz ziarnisty i trawę cytrynową .
Podałam z ryżowym makaronem Tagliatelle .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli_555 30.06.2011 23:32
pyszności
Zoso 17.09.2010 18:29
Halibut to chyba najlepsza ryba, prosty przepis i + za foto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat