Halibut jabłuszkowy :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżka mąki ,1/2 szklanki pokrojonego koperku

  • halibut

    4 dzwonka
  • jabłko winne

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • sok jabłkowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, szczypty soli i łyżeczki pieprzu cytrynowego, połowy kopru .Zalać rybę i zostawić w lodówce na kilka godzin ( przewracać w tym czasie. Wyjąć , osuszyć i oprószyć mąką ( nadmiar strzepnąć ).
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć halibuta na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać masło , koper i utarte jabłko z marynaty ( można odcedzić przez sitko lub wybrać łyżką cedzakową ), resztę soku jabłkowego . Włożyć ponownie halibuta . Podgrzać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 14.11.2011 18:51
Cudności i zapewne raj dla podniebienia
eli_555 28.01.2011 22:58
lubię takie eksperymenty
Dorota71 21.09.2010 09:22
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat